CURAJUL DE A ACCEPTA SCHIMBAREA


Autori Andrea și Florin Draghici


Privesc în urmă cu recunoștință la anii pe care i-am trăit altfel… în timp ce pentru alții, anii doar au trecut, mă gândesc ce a făcut diferența.

Fiecare dintre noi avem undeva ascunsă dorința de a fi valoros, de a fi apreciat. La mine totul a pornit de la o formă de răzvrătire, ideea de a fi diferită, de a ieși din mediocritate și din rutina, că pot fi și pot face mai mult.

Ca familie, aveam amândoi un job cu responsabilități și tot mai puțin timp. Aveam planuri de carieră, dar nu și de viață, prea puțini prieteni autentici și mai deloc oameni pe care să-i admirăm sau să-i avem ca modele de viață.

Mă felicit în fiecare zi pentru curajul de a accepta schimbarea printr-un proiect de antreprenoriat, care a venit la pachet cu parteneriate valoroase. Am avut multe temeri, recunosc, și o gândire rigidă, care mă împiedicau să văd câte oportunități există. Însă aveam  speranțe și mai multe, visuri nespuse, ca viața noastră poate arăta și altfel! Mi-am dorit să fac ceva important, care să aibe un impact pozitiv în viața oamenilor, să am libertate, timp pentru mine și timp pentru familie, să facem bani suficienți, să călătorim, să ne implicăm în proiecte sociale, să fim printre oameni de calitate.

Dacă și tu te întrebi, probabil, când vei avea tot ceea ce îți dorești, răspunsul este simplu: Când nu-ți va mai fi frică, vei avea curaj! Toate temerile pe care le avem devin limitele noastre. Cred cu tărie în antreprenoriat pentru că te dezvoltă ca om, iar ca antreprenor ai, în primul rând, CURAJ. Admir și respect curajul de a începe fără să știi totul, curajul de a împărtăși ideea în care crezi, curajul să accepți că eșecul face parte din succes, curajul de a-ți imagina visurile împlinite!

Secretul celor care reușesc este că își hrănesc constant visurile și se educă. În mediul potrivit pentru creștere și dezvoltare personală ajungi să te cunoști mai bine, să elimini din negativul cotidian și să începi să vezi soluții în loc de provocări. Împrumuți din experiența celor care au rezultate și ai șansa să stai printre campioni, adevărate modele de succes care susțin echipe să creeze comunități de oameni prosperi și educați.

Primul lucru pe care l-am dobândit făcând parte dintr-o echipă a fost încrederea în propria persoană. Apoi au venit și banii, odată cu implicarea și dezvoltarea de noi abilități. Este extraordinar că oricine poate câștiga un venit suplimentar, noi ne-am bucurat de posibilitatea de a ne crește confortul și calitatea vieții cu banii veniți din extra-job.

Însă de departe, cel mai mare câștig al parteneriatului cu programul educațional și mediul Planet Program, este schimbarea mentalității, omul care am devenit ca rezultat al transformării interioare. Să știi cine ești cu adevărat, să ai curajul de a fi tu însuți, în cea mai bună versiune a ta și să accepți să te îmbunătățești continuu, să-ți cunoști valorile și să trăiești în concordanță cu ele, toate sunt plusuri pe care le-am dobândit în timp.

Când ai alături oameni care te susțin și îți alimentezi mentalul doar cu ce te ajută în creșterea personală vei dobândi niște resurse interioare care-ți dau un curaj nebun de a acționa și a obține exact ce ți dorești. Și orice lucru, oricât de mic, pe care îl vei realiza pentru tine îți va aduce o satisfacție mare. Însă atunci când vei face pentru altcineva, te asigur, că vei avea o satisfacție enormă!

Influența pe care am primit-o în Planet Program, mediul și oamenii, șansa de avea mentori și-au pus amprenta și ne-au construit ca oameni care trăiesc cu bucurie prezentul și privesc cu încredere spre viitor.

Ce am înțeles eu până acum din această călătorie a transformării personale este că avem  puterea să schimbăm destine. Și e decizia noastră. Diferit este doar modul în care dăm Universului recunoștință pentru tot ceea ce primim. 

Așa a apărut în viața noastră Arthur. 

L-am adoptat când curajul a depășit fricile. Și este exact ce visam cândva. Viața trăită cu sens, asumându-ne responsabilități, pentru o lume pe care vrem să o facem mai bună.

Share on facebook
Facebook

Leave a Comment

Scroll to Top